maanantai 1. heinäkuuta 2013

Luonnonantimia

Kävin tänään suunnistamassa ja söin ensimmäiset mustikat. Osa mustikoista maistui jo ihan makeilta ja valmiilta, vielä täytyy kumminkin odottaa poimimisen kanssa. Melko runsas sato on tulossa.

Olen alkanut liikkua luonnossa sillä silmällä, että katselen mitä kasveja voisi käyttää ravinnoksi. Nokkosia on vieläkin saatavilla. Nuoria versoja kasvaa koko ajan, täytyy vaan kumartua puskan juurelle. Tässä yksi tekemäni nokkosruoka resepteineen.

Nokkosrisotto

1,5 dl risottoriisiä
iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
loraus kuivaa valkoviiniä
5 dl kanalientä
1 dl nokkosia (ryöpättynä ja pilkottuna)
katkarapuja (maun mukaan)
suolaa
pippuria

Pilkotut sipulit kuullotetaan kattilassa, jossa on öljyä ja voita. Laita riisit kattilaan ja jatka hetki kuullotusta. Kaada joukkoon valkoviiniä vajaa pari desiä. Anna kiehahtaa hetki. Lisää kanaliemi vähitellen, loppuvaiheessa nokkoset (minulla oli reilu desilitra) ja katkaravut. Mausta suolalla ja pippurilla. Herkullista ja edullista nokkosruokaa.



Tämä risotto  riitti reilusti kahdelle hengelle, vähän jäi seuraavaan kertaan.

Sieniä ei metsässä vielä ollut. Minulla oli aikaa katsella ympärilleni, kun suunnistuksesta ei meinannut  tänään tulla mitään tolkkua. Rastit olivat hukassa, olisi pitänyt katsoa karttaa vähän useammin.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kuulostaa makoisalta.
Tein tänään risottoa speltistä.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ tuo on varmasti ihanaa!

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista