keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Hyvä sienikeitto

Parasta kehua itse, jos muut eivät huomaa. Siis vähän rohkea otsikko. Päätin keittää sienikeiton kuivatuista korvasienistä ja suppilovahveroista. Keiton valmitus meni näin:

Kuivatut korvasienet liotin  pehmeiksi ja sen jälkeen keitin kahdesti, noin 10 min kerralla, huuhtelin kylmällä vedellä keittämisten välissä ja jälkeen. Suppilovahverot liotin pehmeiksi. Tämän jälken pilkoin sienet pieniksi leikkuulaudalla, vain veitsellä.
Kattilaan laitoin nokareen voita ja öljyä, kuullotin yhden sipulin ja pari valkosipulin kynttä, laitoin sienet vielä hetkeksi kuullottumaan. Sen jälkeen lisäsin kasvislientä noin puoli litraa. Keittelin sienet kypsiksi ja loppuvaiheessa lisäsin puoli pakettia savuporo-Koskenlaskijaa ja lopuksi noin desin ruokakermaa ja edelliseltä päivältä jääneen kermavaahdon. Suurustin hieman Maizenalla. Ja vihon viimeiseksi ripottelin päälle kuivattua lehtikaalta murskattuna. Keitto maistui. Ja kun sitä jäi hieman, niin käytin sen seuraavalla ruoanvalmistuskerralla  lihapullataikinaan.


Sienikeitto

ainekset (huom. en laita tähän määriä kun tein näppituntumalla - maun mukaan)

Kuivattuja korvasieniä
Kuivattuja suppilovahveroita
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
voita, öljyä
Kasvislientä (tein kuutiosta)
Ruokakermaa
Kermavaahtoa
Koskenlaskija-juustoa
Suolaa
Kuivattua lehtikaalta

Teen toistekin ilman sauvasekotinta, mukava kun keitossa on purutuntumaa.


1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Hyvää sienikeittoa.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista