keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Lämpö antaa odottaa

Luulin jo eilen, että nyt alkaa kesä. Aurinkoinen, tuuleton päivä tuntui jo lämpimältä, vaikkei mittarissa ollut kuin 12 astetta. Tänään taas tuulee ja vähän piskottelikin. Saadaan odotella lämpimiä kesäpäiviä. Kesäkukkiakaan en ole raaskinut vielä ostaa muutamaa miljoonakelloa ja markettaa lukuunottamatta. Odotan vielä.

Kuitenkin päätin siirtää sisältä kaikki taimet terassille. Istutin tomaatit jo ulos, paprikat saavat jäädä vielä muovin alle hyllykköön. Varmuuden vuoksi peitän tomaatitkin harsolla yön ajaksi.



Turun tuliaisina saamani kirsikka kukkii. Ehkä tulee kirsikoitakin, ainakin mehiläiset ovat kukkien kimpussa. Kun taas luumupuussa on vain muutama kukka, eikä omenapuussa ainoatakaan. Vuodet ovat erilaisia.



Tänä keväänä epäonnistuin täysin avomaakurkun ja kurpitsan taimien kasvatuksessa. Ehkä kylvökseni olivat liian lämpimässä, kun taimista tuli pitkiä honteloita, eivätkä ne näytä selviytyvän. Tuostakin oppii seuraavaa kevättä varten.

Puutarhassa on pari ihmekasvia, joiden alkuperä eikä lajike ole tiedossa. Ehkä ovat vain rikkaruohoja. Annan kasvaa hetken ja heitän sitten pois.

Tämä ei ole lipstikka, vaan joku muu


Tämänkään alkuperä ei tiedossa, kukkikoon aikansa



Kahdesta pienestä mesimarjan taimesta on kehkeytynyt melkoinen pehko, kukkia ainakin on ja lisää tulee. Marjoja odotellessa.



Viime viikolla kävin ensimmäistä kertaa vierailulla mummoni kotipitäjässä, ja vielä oli 1800-luvulla rakennetun mummoni kotitalon puolikas jäljellä. Olipa kaunis ympäristö Lestijärven rannalla. Kiva, että vielä sain nähdä tuon talon, ennen kuin siitä aika jättää.

Talovanhus, taustalla siintää Lestinjärvi.

4 kommenttia:

MaaritKoo kirjoitti...

Kesän lämpöä kaivataan täälläkin.

aimarii kirjoitti...

Oletko aiemmin jo päässyt poimimaan satoa mesimarjoistasi?
Lämpöä, please, saisi tulla tännekin.

annekatariina kirjoitti...

aimarii; muutaman marjan olen saanut syötäväksi, kovasti pieniä ovat olleet.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥hienoja taimia siellä. Nyt kait pikku hiljaa lämpenee :)

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista