se aika on juuri nyt käsillä. Kerkät ovat parhaimmillaan poimittaviksi. Minulla on niin onnellinen tilanne, että pihassa kasvaa kaksi kaunista pihtakuusta ja niistä saan kerkät omiin keitoksiini. Luvalliset metsät olisivatkin 50 kilometrin päässä.
Siirappireseptejä löytyy netistä paljon. Itse käytän sitä reseptiä, jossa kerkät liotetaan yön yli, vaihdetaan vesi ja sitten keitetään yksi tunti. Siivilöinnin jälkeen lisään sokerin ja keitän taas 2-3 tuntia. Ja hyvää tuli. Viime kesänä keittämäni siirappi on miltei jo syöty. Huomiseksi on uusi satsi liossa, ja siihen lisäänkin tuoretta inkivääriä raastettuna.
Näitä tulee varmaan tehtyä muutama satsi. Kuusenkerkkäsiirappi on hyvä tuliainen, olen huomannut.
2 kommenttia:
Hyvää on. Olen kerran tehnyt itsekin ja tykkäsin varsinkin jäätelön kanssa kerkkäsiirapista.
Viikolla söin kuusenkerkkäsiirappia lättyjen kera ja oli niin hyvää! Tänään just metsälenkillä ääneen pohdin, että täytyiskö kokeilla tehdä sitä itse. Ilmeisesti täytyy :)
Lähetä kommentti