torstai 18. syyskuuta 2014

Vielä kerran luumupiirakka

Luumut on nyt säilötty ja luovutettu ylimääräiset edelleen käyttöön. Leivoin vielä muutaman luumupiirakan ja tässä yksi niistä.

Luumupiirakka


Pohja:
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinhauhetta
5 munaa
1 dl kuumaa vettä (ohjeessa oli 1,5 dl)

Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa, kaadetaan sulatettu voi joukkoon, Lisätään kananmunat yksitellen voimakkaasti liikuttaen ja lopuksi vesi. Taikinasta tuli melko löysää ja luulin jo että pilalle meni. Mutta onnistui hyvin

Levitetään taikina uunipellille,  pinnalle halkaistut luumut ja mantelilastut

Paistetaan 175 asteessa noin 35 minuuttia.

Uuniin menossa

ja valmista maisteltavaksi.



Keväällä istuttamastani karhunvatukkapensaasta sain ensimmäiset maistiaiset, hyviä.



Oven pieleen tein asetelman pihlajamarjoista, joita on hyvin runsaasti pihapihlajassa. Annoin oksien olla kolme päivää glyserolivedessä. Lehdet tummuivat, mutta marjat säilyivät punaisina. Saas nähdä kauanko pysyvät.



1 kommentti:

Päärynäpuun varjossa kirjoitti...

Vielä olisi punaluumuja puussa, joten voisin kokeilla piirakkaa viikonloppuna.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista