Luumupiirakka
Pohja:
200 g sulatettua voita
5 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinhauhetta
5 munaa
1 dl kuumaa vettä (ohjeessa oli 1,5 dl)
Kuivat aineet sekoitetaan kulhossa, kaadetaan sulatettu voi joukkoon, Lisätään kananmunat yksitellen voimakkaasti liikuttaen ja lopuksi vesi. Taikinasta tuli melko löysää ja luulin jo että pilalle meni. Mutta onnistui hyvin
Levitetään taikina uunipellille, pinnalle halkaistut luumut ja mantelilastut
Paistetaan 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Uuniin menossa |
ja valmista maisteltavaksi. |
Keväällä istuttamastani karhunvatukkapensaasta sain ensimmäiset maistiaiset, hyviä.
Oven pieleen tein asetelman pihlajamarjoista, joita on hyvin runsaasti pihapihlajassa. Annoin oksien olla kolme päivää glyserolivedessä. Lehdet tummuivat, mutta marjat säilyivät punaisina. Saas nähdä kauanko pysyvät.
1 kommentti:
Vielä olisi punaluumuja puussa, joten voisin kokeilla piirakkaa viikonloppuna.
Lähetä kommentti