torstai 8. toukokuuta 2014

Torstai on keittopäivä

Torstaikeitto


Kaapista löytyneillä aineksilla

kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
pala varsiselleriä
kolme pientä porkkanaa
kuivattua lipstikkaa
valkosipulin kynsi
kuivattu chilin palko
suolaa
tuorejuustoa
kermaa

Kaikki ainekset keitetään kypsiksi suolalla maustetussa vedessä, sekoitetaan sauvasekoittimella ja lisätään juusto ja kerma.Juustona käytin Sillankorvan tuorejuustoa ja kermana Maitokolmion kermaa. Lähiruokaa.

Maistui ruisleivän kanssa. Joku kokki sanoisi, että tässä keitossa oli potkua, nimittäin chilin maku tuli aika voimakkaana esille. Keittoon  meni viimeiset suppilovahverot.

Arvatkaapas mikä tämä on? 



No sehän on puolikas bataattia vedessä. Löysin netistä ohjeen bataatin kasvatukseen. Tässä youtuben video
En ole lainkaan varma tuleeko tästä mitään valmista, mutta kaikkea täytyy kokeilla.
Siihen pitäisi ainakin tulla kauniit kukat.

Kaupassa oli niin isoja bataatteja että täytyi leikata vain pala vesiastiaan.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Tuotahan pitää kokeilla keittiön ikkunalla. Jo kasvun ihmeenkin takia

aimarii kirjoitti...

Tämä juttu täytyy minunkin kokeilla.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista