torstai 15. toukokuuta 2014

Kylvöhommia

Jokohan nyt ilma lämpenisi pysyvästi, että voisi aloittaa puutarhatyöt toden teolla. Tänään kylvin palsternakan ja mustajuuren sekä persiljan. Istutin myös salvian ja korianterin taimet ulos. Toivon mukaan ei tule enää yöpakkasia. Istutin kukkapenkkiin myös kolme perunaa. Näin tein viime vuonnakin ja oli oikein mukava nostaa omia uusia perunoita.

Eilisessä Puutarhakeskiviikon jaksossa käytettiin siemenkylvössä tällaista gluteenitekniikkaa. En ole ennen moista nähnyt, siispä kokeilin tietenkin. Vehnäjauho-vesi -seosta laitoin sanomalehtirimpsujen päälle ja jokaiseen nokareeseen yksi siemen. Tässä on palsternakan siemeniä. Ja liuskat multaan. Näin on helppo kylvää siemenet sopivin välein - vältyn harventamiselta. Samaa menetelmää käytin myös mustajuurelle ja huomenna porkkanoille.



Kasvimaalla ruohosipulit ovat kasvaneet jo suuriksi turpaiksi, kohta aukeaa kukat. En ole onnistunut säilömään ruohosipulia. Parasta se onkin tuoreeltaan käytettynä.


Ja muutama kukkanen pihalta. Löysin myöskin yhden valkovuokon, mistä lie kantautunut kukkapenkkiin. Hauskoja nuo pikkuorvokit, niitä ilmestyy sinne tänne.




1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Oliko ruohosipuli jo noin runsasta ?
Sinulle tulee hyvä satsi juureksia
palsternakka on maukas juures ainakin minulle.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista