torstai 5. syyskuuta 2013

Pataruokaa Taginessa

Prisman remonttimyynnissä oli paljon tuotteita alennuksessa. Sieltä bongasin Tagine-padan kympillä. Olin niin innostunut tästä hankinnasta, että piti heti tehdä pataruokaa. Resepti muotoutui sen mukaan, mitä oli kotona tarjolla.



Lihapata

500 g naudan lapaa, luutonta
1 kyssäkaali
kolme porkkanaa
4 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1 pieni paprika (omasta puutarhasta)
ripaus kuivattua chiliä
mustapippuria
suolaa
tuoretta timjamia ja oreganoa

Paloittele lihat ja ruskista ne nopeasti voissa. Laita lihat, sipulit ja juurekset sekä mausteet Tagine-pataan. Kaada päälle lihalientä niin että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta uunissa 150 asteessa noin kolme tuntia.

Lihapadan tarjosin keitettyjen ohrasuurimoiden kanssa.
 




Ja jälkiruokana maistui serkulta saamasta ternimaidosta tehty pannukakku: litra ternimaitoa, 3 dl maitoa, 1 kananmuna, spelttijauhoja ja vehnäjauhoja, suolaa ja sokeria. Taikina saa jäädä hyvin löysäksi. Paistetaan 200 asteessa kunnes on kypsää.


4 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Taginepata oli edullinen, kannatti ostaa. Haudutetut liharuuat ovat maukkaita.
Pannukakku kuulostaa hyvältä, spelttijauhoista tykkään myös. Ne antavat täyteläisen maun.

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ tuo pata oli varmasti hintansa väärtti ostos!

aimarii kirjoitti...

Minulle tuntematon pata. Miten tämä pata eroaa tavallisesta uunipadasta, paitsi että on hyvännäköinen?

annekatariina kirjoitti...

Tagine on kait alunperin pohjoisafrikkalainen savesta tehty pata. Siitä varmaan nimitys. Tämä minun hankkimani pata on keraaminen uunin, mikroaaltouunin ja astianpesukoneen kestävä. Käytössä oivallinen, viimeksi kypsensin siinä possunfileen paloiteltuna - ja hyvää tuli. Erona muihin patoihin on varmaan vain tuo muoto.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista