tiistai 17. syyskuuta 2013

Nakkikastike

Otsikosta päätellen melko tylsää ruokaa. Mutta nytpäs ei ole. Selasin nettiä ennen kauppaan lähtöä ja mietin mitä tekisin ruoaksi. Silmiini osui Pirkka-reseptit. Tämä kastike ei ole suoraan sieltä, mutta viitteitä sain netin reseptistä. Ja kun jääkaapissa oli jo valmiiksi avattu nakkipaketti, päätin käyttää pääraaka-aineena nakkeja. En ole mikään erityinen makkaran ystävä, mutta kun toinen puoli perheestä pitää makkarasta, niinpä sitä on lähes aina jääkaapissa.

Kastikkeen tarjosin spagetin lisukkeena. Spagettimakarooni oli tavallista pitkää ohutta, tavallista spagettia. Sen keittämistä en toista.

En ilmoita reseptissä tarkkoja määriä, raaka-aineita voi laittaa maun mukaan.

Nakkikastike

Kuorettomia nakkeja
Keltainen paprika
Purjosipuli
N. 1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
Mustapippuria
Suolaa
Ripaus voimakasta chiliä
Kourallinen ruohosipulia pilkottuna

Laita öljyä pannulle, lisää pilkotut nakit, paprikat ja purjosipuli. Paista öljyssä pehmeiksi - ei ruskisteta. Lisää vehnäjauhot ja anna vähän ottaa väriä. Lisää maito koko ajan sekoittaen. Maidon määrä riippuu siitä, minkä vahvusita haluat kastikkeesta. Lopuksi mustapippuria myllystä ja suolaa (huom. nakit ovat jo suolattuja), ripaus chiliä. Käytin oman puutarhan kuivattua chilipaprikaa. Ja vielä pilkottua ruohosipulia kourallinen.

Keitetyn spagetin päälle, ja siihen voi vielä raastaa parmesanjuustoa.






3 kommenttia:

aimarii kirjoitti...

Ei suinkaan nakkisoosi ole tylsää ruokaa.
Minulle kylläkin uutta laittaa soosiin maitoa.

annekatariina kirjoitti...

Pastan kanssa maitokastike sopi oikein hyvin.

arleena kirjoitti...

Näyttää hyvältä.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista