No ainakin minä olen aikaisemmin hylkinyt variksenmarjaa. Eilen kävin ensimmäistä kertaa poimimassa variksenmarjoja, ja pahaksi onneksi alkoi sadekuuro - saalis jäi reiluun litraan. Marjojen poimintareissusta on kiittäminen Kotona bloggaajaa, hänellä on aina uusia ideoita niin ruokien kuin raaka-aneidenkin suhteen
Lisää tietoa varksenmarjasta saat esim täältä.
Keitin variksenmarjat hillosokerin kanssa, tuohon määrään laitoin noin kolmanneskilon sokeria. Siivilöin mehua jonkin verran pois ja sitten sauvasekoittimella soseutin vielä, niinpä hillosta tuli tasaisempaa. Sekä mehu että hillo maistuivat hyvältä. Marjojen poiminta-aikaa on koko syyskuu jopa lokakuu, niin että hyvin ehtii vielä poimimaan.
Kuvista tuli huonoja, vaikka yritin ottaa useamman otoksen. Kuten huomaatte, muutama mustikkakin on tullut riipiessä joukkoon.
4 kommenttia:
Minulla on marjat jääkaapissa vielä.
Luulen, että syömme ne aamiaisilla jogurtin kera.
Mausta päätellen hyytelö/hillo maistuu hyvältä. Marjahan on aika makea.
Enpä ole koskaan kerännyt. Olenkohan edes ikinä maistanut variksenmarjaa... :/
Variksenmarjaa tulee napsittua janoon eräillessä. Tein edellisyskynä myös variksenmarjapiirakan, vaan siitä tuli suht mauton, ehkä siksi, että hapokkuus on vähäinen.
Variksenmarjasta tulee hyvää mehuakin, mutta hyytelö saattaa olla kohillaan riistaruokien kanssa.
♥ nuo on varmasti namia!
Lähetä kommentti