lauantai 24. elokuuta 2013

Nupista asiaa

Juthbackan kirpputorilla minulle tuli ahaa-elämys. En ollut tiennytkään, että entisajan sähkötolppien posliininupit ovat Arabian valmistamia. Nyt tiedän. Hankin niitä kaksi itselleni, en vaan vielä tiedä mitä tekisin niillä. Ehkäpä laitan ne seinään kukka-amppelin pidikkeeksi...saas nähdä.



Tavaraahan tuolla Juthbackan kirpputorilla on aivan mielettömästi, kaikkea tarpeetonta ja tarpeellsta. Hintataso design-esineissä ei ole kirpputoriluokkaa. Posliininupit maksoivat 3 euroa kappale, kun niissä on pitkä ruuvi mukana. Löysin myös kaksi kouluaikojeni mustepulloa. Muistelen, etten ollut kovin hyvä kaunokirjoittamaan mustekynällä ja joskus edessä istuva poikaviikari tönäisi pullon kyynärpäällään nurin. Oli se melkoista töhertämistä.



Kuvassa näkyvä alumiinikauha on samanlainen kuin kotonani oli kastikekauhana, tuon kauhan laitan vitriinikehyksiin.


Ehkäpä taas ensi vuonna palaan Juthbackaan ja teen tarpeellisia löytöjä.

4 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥ vau,miten kivoja!

Tiina kirjoitti...

Juthbackasta olen kuullut paljon kehuja, siellä taitaa olla paljon aarteita kaupan. Kiva olis joskus päästä käymään paikan päällä itsekin :)

aimarii kirjoitti...

Minulle mäjähti lapsuusmuistot mieleen näistä kuvistasi ja nimenomaan esineistä.
Noita posliininuppeja olen joskus tyhmyyksissäni paiskonut kivillä...niinhän sitä penskana tehtiin. Tuommoiseen mustepulloon olen kansakoulussa ollessa kastanut mustekynän terää, sitten pyyhkinyt liiat pois itsetehtyyn kangasmyttyyn ennen kirjoittamisen alkua.

annekatariina kirjoitti...

Juthbackan markkinnat ovat aina elokuussa viikko ennen paikallisia Venetsialaisia elikkä elokuun toiseksi viimeinen viikonloppu. Sinne kannattaa mennä fiilistelemään.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista