keskiviikko 28. elokuuta 2013

Kesäkeitto

Tein tänään kesän ensimmäisen kesäkeiton, parasta tehdä niin kauan kuin kesää on jäljellä. Minulla ei tietenkään ollut kaikkia tarvittavia raaka-aineita, mutta tein keiton omalla tavallani. Keiton kanssa nautimme Harjun Leipomon uunituoreita moniviljasämpylöitä.

Kesäkeitto

2 isohkoa perunaa
3 porkkanaa
1 kukkakaali
1 palsternakka
kourallinen varhaiskaalta pilkottuna
1 pieni kesäkurpitsa
ruohosipulia
persiljaa
suolaa

5 dl vettä
3 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
voita nokare

pieni pala tuoretta, pilkottua chiliä (voimakasmakuinen)

Keitä perunat, porkkanat, kaali ja palsternakka lähes kypsiksi. Lisää loppuvaiheessa kukkakaali ja kesäkurpitsa ja keitä sopivan kypsyksi (saavat jäädä aavistuksen koviksi). Sekoita vehnäjauhot pieneen tilkkaan maitoa ja lisää se sekä loppu maito kypsän keitoksen joukkoon. Anna kiehahtaa hetki. Lopuksi lisätään ruohosipuli, persilja, chili ja suolaa maun mukaan.

Minulla on omassa puutarhassa palsternakkaa, kesäkurpitsaa, ruohosipulia, persiljaa ja chiliä. Varhaiskaalta oli jäänyt kaappiin edellisestä ruoanvalmistuksesta, siksi lisäsin senkin joukkoon.

Cilit alkavat valmistua puutarhassa, on melkoisen "terävän" makuinen.

Keitto näyttää vaatimattomalta, mutta on maukasta. Lisään persiljaa aina omalle lautaselleni - pidän mausta.

Tätä keittoa meidän kaksihenkinen perhe syö vielä huomennakin, harvoin osaan tehdä juuri sopivaa määrää..

1 kommentti:

aimarii kirjoitti...

Kesäkeitto kuuluu minunkin keittiöni kesäruokiin, kuten ahvenkeitto.
Samoin tehdään täällä kerralla ruokaa kahdelle päivälle, ei joka päivä malttaisi paneutua keittiöhommiin.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista