perjantai 19. huhtikuuta 2013

Sormet syyhyää...

..päästä pikkupuutarhaani tekemään uusia istutuksia. Tänään vein autoni huoltoon ja, sillä aikaa kun huoltomiehet hoitivat työtänsä, käytin tilaisuuden hyväksi ja kiertelin puutarhaliikkeissä.

Jouteissani selailin kauppojen puutarhalehtiä ja katselin vielä niukkaa kukkatarjontaa. Samalla mietin jo mitä kaikkea ostan uuteen, laajennettuun kukkapenkkiini. Nurmikon reunukset teen ensi töikseni, siis laitan muoviset rajausreunat. Multasormesta käyn ostamassa viiniköynnöksen, siellä myydään pakkasenkestävää köynnöslajiketta Zilga ja kuuleman mukaan talvehtii myös tällä vyöhykkeellä. Ainakin kokeilen seinustalle.

Kekkilän lehdestä huomasin kirjoituksen, jossa kerrotaan Saippuakukasta (Saponaria officinalis). Minullakin on tuota kukkaa penkissä ja olen tuonut sen synnyinpitäjästäni - meillä sitä kutsuttiin ylioppilaaksi. Saippuakukan juurista voi keittää vaahtoavaa pesuainetta. Ja minä kun olen meinannut hävittää koko kasvin, kun se pakkaa leviämään penkissä. Taidankin vaalia sitä, onhan siinä kauniit hennon vaaleanpunaiset kukat. Huomasin, että Kekkilän lehdessä on minulle amatöörille paljon hyviä ohjeita ja ideoita. Turveharkot reunustavat mesimarjaistutustani, istutan turveharkkojen päälle mehitähtiä!

KodinTerran tarjouskorista ostin viisi pussia siemeniä eurolla ja liljan mukuloita puoleen hintaan parilla  eurolla. Nyt vain on pakko malttaa myös sisäkylvöjen kanssa, kun lähden ensi viikonloppuna reiluksi viikoksi Kazakstaniin, ja sillä aikaa kylvökseni kuihtuisivat.






Liljojen sipulimukuloissa on jo pitkät idut, mietin pitäisikö istuttaa sisälle ruukkuun. Jos niitä joku kastelisi matkani aikana. Mutta tämänpäiväinen sade sulatti maata lisää ja ulkona tuoksuu keväälle...

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Kohta on aika istuttaa. Minulla ei ole paikkaa kukille, mutta ihailen muiden kukkia.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista