keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Menin lankaan...

Olen ajat sitten päättänyt, etten mene alennusmyynteihin. Tänään minun piti hakea kaupasta vain maitoa. Noh. Jotenkin naksahti, kun muistin että marketissa on alennusmyynti, ennen kuin uusi "Suomen suurin" avataan ensi viikolla. Siispä sinne haahuilemaan. Muutama tuttu tuli vastaan ja totesivat, että kyllä kannattaa ostaa elintarvikkeita, kun saadaan 20 % alennus. Niin sitä voisi luulla. Minullekin kertyi käryyn oliiviöljyä, kookosmaitoa, näkkäriä, juustoa yms. ja mämmiä. Mämmistä meillä pidetään, niinpä ajattelin ostaa vielä, kun saa alennuksella. Kosmetiikka oli puoleen hintaan, ostin mitä luulin tarvitsevani ja tietysti pesuaineita aina tarvitaan  - siispä niitäkin ostoskärryyn. Ja lankaa puoleen hintaan. Novita Teddyä - siitä voisi tehdä kaulahuivin. Maidonhakureissun ostokseni maksoivat 95 euroa!!

Ja kun tarkkaan katsoin kassakuittia, huomasin, että elintarvikkeista sain alennusta 7,69 ja kosmetiikasta ja langasta yhteensä 23,40. Pesuaineet ja hygieniatuotteet olivat normaalihinnalla - siis ei alennusta. Ja kun katsoin hintoja, niin esim. mämmi maksoi 2,17, kun se Prismassa maksaa jatkuvasti 1,79. Siis minä menin lankaan. Minua ei huiputettu, kauppiashan oli selvästi ilmoittanut mitkä tuotteet ovat alennettuina, mutta siinä huumassa ei tullut ajatelluksi, vaan mielessä pyöri vaan että halvalla saa (kuten Vilenillä).

Taas tiedän pitkäksi aikaa, että kierrän alennusmyynnit kaukaa ja ostan vain silloin kun on todellinen tarve ja jätän "turhat" ostokset tekemättä. Halvemmaksi tulee.

Toisaalta olihan tämä lankaostos hyödyllinen, siitä tulee tuubihuivi aikanaan.

Langan hinta 2,95 kerä

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Ja minä menin viereiseen kauppaan S-markettiin. Nautin kun kaupassa oli siistiä ja vähän porukkaa, oli ilo ostaa vain sitä mitä tarvitsin.

Jos olisin osunut naapurikauppaan, olisin ostellut just niin kuin sinäkin. Ale hullaannuttaa.

MariL kirjoitti...

Tuttu tunne. Meillähän lopetettiin Halpa-Halli tuosta parin sadan metrin päästä, ja siellä oli taloustavara-ale silloin loppuunmyynnin aikana. Aika paljon tuli hamstrattua mm. lapsille ensi talveksi toppavaatteet, pesuaineita jne. Mutta siinä vaiheessa, kun tuore-elintarvikkeiden myynti loppui, niin päätin etten siihen kauppaan enää mene, vaikka se taloustavaroiden ale jatkuikin vielä monta viikkoa. Olihan se parkkipaikka loppuunmyynnin aikaan aivan tupaten täynnä, varmaan sieltä ihmiset kävivät kaikenlaista haalimassa halvalla. Nyt tässä sitten ollaan odoteltu jo monta kuukautta, että saataisiin uusi ruokakauppa meidän asuinalueelle...

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista