keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Bulgur

Järjestelin keittiöni kaappeja ja käteeni osui avaamaton paketti, jonka kyljessä luki Bulgur. Mietin hetken, miksi olen ostanut tämän, ehkäpä jonkun ruokaohjelman innoittamana. Katsoin netistä mitä tuosta voisi tehdä. No selvisihän tuonkin ruoka-aineen arvoitus. Bulgur on valmistettu höyrytetystä, kuivatusta ja murskatusta durumvehnästä.

Wikipedian mukaan:


Bulgur sisältää enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuten B-vitamiineja, K-vitamiinia, fostoria, rautaa, mangaania ja proteiinia kuin vaihtoehtoiset elintarvikkeet; riisi, pasta tai kuskus. Rikkaan ravintoarvopitoisuutensa ansiosta bulgur on suositeltava vaihtoehto terveellistä tai kasvisruokavaliota noudattaville.

Niinpä valmistin Bulgurista lisäkkeen possunlihapihveille;

1 valkosipulin kynsi
1 pieni sipuli
2,5 dl vettä
kasvisliemikuutio
reilu dl bulguria

Kuullotin sipulit öljyssä, lisäsin veden ja kasvisliemikuution. Kun vesi kiehui lisäsin bulgurit ja keitin kypsäksi, ja kunnes vesi oli haihtunut/imeytynyt, lopuksi hieman suolaa (ei välttämättä tarvitse).

Lisäkkeestä tuli herkullista ja sopi erinomaisesti possun kanssa. Taidan tehdä toistekin. Ja tähteeksi jääneen voin käyttää salaatissa.


Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista