Wikipedian mukaan:
Bulgur sisältää enemmän mineraaleja ja vitamiineja kuten
B-vitamiineja, K-vitamiinia, fostoria, rautaa, mangaania ja proteiinia kuin
vaihtoehtoiset elintarvikkeet; riisi, pasta tai kuskus. Rikkaan
ravintoarvopitoisuutensa ansiosta bulgur on suositeltava vaihtoehto
terveellistä tai kasvisruokavaliota noudattaville.
Niinpä valmistin Bulgurista lisäkkeen possunlihapihveille;
1 valkosipulin kynsi
1 pieni sipuli
2,5 dl vettä
kasvisliemikuutio
reilu dl bulguria
Kuullotin sipulit öljyssä, lisäsin veden ja kasvisliemikuution. Kun vesi kiehui lisäsin bulgurit ja keitin kypsäksi, ja kunnes vesi oli haihtunut/imeytynyt, lopuksi hieman suolaa (ei välttämättä tarvitse).
Lisäkkeestä tuli herkullista ja sopi erinomaisesti possun kanssa. Taidan tehdä toistekin. Ja tähteeksi jääneen voin käyttää salaatissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti