maanantai 27. elokuuta 2012

Pensaslöytö - Goji

Kiertelin Terran puutarhamyymälässä ja katseeni osui vaatimattoman näköiseen pensaaseen alennuslaarissa. Goji - marjat sisältävät runsaasti C-vitamiinia.... Aivan tuntematon pensas minulle - pakko ostaa ja kokeilla.  Minulla oli pihalla poishakatun vaahteran paikalla tilaa pensaalle, siinä se nyt on tyrnin, kirsikan ja pensasmustikan vierellä.


Tutkin netistä tarkemmin ostostani ja huomasin, että olen löytänyt todellisen helmen puutarhaani. Goji-marjasta käytetään myöskin nimeä susimarja (englanniksi wolfberry) ja sen väitetään olevan yksi maailman ravinnerikkaimmista hedelmistä. 

Netistä löysin kuvan hedelmistä (marjoista)

Marja sisältää runsaasti terveydelle edullisia antioksidantteja, muun muassa karotenoideja ja flavonoideja. Marja sisältää runsaasti polysakkarideja (23 %), joiden jotkut kokevat tukevan kehon puolustusjärjestelmän toimintaa. Susimarjan kerrotaan sisältävän 21 hivenainetta, runsaasti vitamiineja (varsinkin B-ryhmän) ja 18 aminohappoa. Marjan painosta 10–14 % on proteiinia. Susimarjan väitetään myös vahvistavan immuunijärjestelmää. Itä-Aasiassa tämä marja liitetään yleisesti pitkän iän salaisuudeksi. Lisäksi perinteisessä kiinalaisessa lääkinnässä goji-marjaa käytetään monien vaivojen parantamiseen. Sen uskotaan auttavan esimerkiksi maksan, munuaisten ja silmien vaivoissa.
Nyt vain odottelemaan satoa tulevina vuosina. Gojihan on todellinen ihmemarja tyrnin, mustikan ja monen muun ohella.

4 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Ostin kuivattuja goji-marjoja ja olen aamiaisen yhteydessä silloin tällöin ottanut niitä. Pitäisi kai ottaa joka aamu.

Unknown kirjoitti...

Ovat erittäin terveellisiä ja maukkaita marjoja! Yllättävää että marjapensas menestyy myös Pohjois-Suomessa :)

Unknown kirjoitti...

Hei vielä,

Haastoin sinut blogissani. Käy nappaamassa haaste, jos olet kiinnostunut :))

annekatariina kirjoitti...

Toivon että pensaani menestyy.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista