lauantai 30. heinäkuuta 2011

Pihojen aarteita

Kokkolan kesä tarjoaa sekä kaupunkilaisille että turisteille monenlaisia tapahtumia – oikeastaan liiankin runsaasti taikka voisi sanoa että jokaiselle jotakin. Tänä viikonloppuna on asuntomessujen lisäksi Kamariorkesterin konsertti, kesäteatteria, iltatori, saaristoristeilyä, vanhankaupungin pihat ja kirppis jne.

Olen nauttinut konsertista, kesäteatterista ja vanhankaupungin pihoista. Vanhankaupungin asukkaat avasivat pihansa kaikelle kansalle ihasteltaviksi ja osa asukkaista oli järjestänyt kirpputorin pihallaan – vinttien aarteita oli myytävänä. Ihastuttavia pihoja vanhassakaupungissa elikkä kokkolalaisittain Neristanissa, hyvin hoidettuja nurmikenttiä, omenapuita, kukkaloistoa, mukavia pöytäryhmiä puiden katveessa…. ja keskellä kaupunkia.




Löysin kirpputoreilta muutamia tavaroitakin; rintarossin, ison lasimaljakon, saksalaisen puutarhakirjan ja patsaan. Betonia ja kipsiä olevan patsaan on tehnyt Pohjoismaisen taidekoulun opiskelija, joka on ollut yhdessä talossa vuokralaisena. Tarina ei kerro tekijän nimeä eikä kotimaata, mutta patsas vain näytti niin ihastuttavalta heikosta päästä huolimatta, tein niskaan tuen betonista. Toivottavasti pää ”kestää” puutarhassani.

Reilun metrin korkuinen patsas irtosi kymmenellä eurolla

3 kommenttia:

pioni kirjoitti...

Harmikseni en ollut lauantaina maisemissa, mutta eikö pihat ole avoinna vielä jonakin toisenakin lauantaina?

annekatariina kirjoitti...

Kyllä 13.8. on samanlainen tilaisuus vanhassakaupungissa.

arleena kirjoitti...

Mukavasti viikonlopuksi erilaista nautintoa.
Neristanin pihat ja talot ovat kyllä kauniita, ilo katsella niitä

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista