lauantai 23. heinäkuuta 2011

Mustikkaa

Uhmasin tänään yli kolmenkymmenen asteen hellettä ja kävin lähimetsässä poimimassa mustikoita piirakkaa varten. Tänä vuonna mustikkaa tulee runsaasti. Mustikkaa on sanottu hyvin terveysvaikutteiseksi marjaksi; niissä on runsaasti A- ja B-vitamiinia, mangaania, kuituja sekä flavonoideja. Ne ovat myös hyviä C-vitamiinin, magnesiumin ja kalsiumin lähteitä. Mustikan marjoissa on myös runsaasti sakkaroideja. Mustikat sisältävät merkittäviä määriä antosyaniini-väriaineita, joiden käytön on kokeissa havaittu pienentävän useiden sairauksien, kuten sydän- ja verisuonisairauksien, silmäsairauksien ja syövän riskejä. Nyt kun niitä on saatavilla myös lähimetsissä, kannattaa käyttää luonnonantimia hyväksi.
Tein tuoreista mustikoista piirakan Kotona-blogin ohjeen mukaan. Postaus on tämän vuoden helmikuulta.


Mehevää ja herkullista

Ihmettelin äskettäin kesäkurpitsojeni kasvua. Ajattelin nyt, että ehkä ne ovatkin minikurpitsoja ja poimin valmiit pois. Halkaisin kurpitsat ja ripottelin vähän suolaa pintaan, annoin olla jääkaapissa pari tuntia, kuivasin talouspaperilla – näin sain liian vetisyyden pois. Paistoin kesäkurpitsat voissa, johon lisäsin vähän oliiviöljyä. Pannulle lisäksi leikkasin makua antamaan tuoreita yrttejä; salviaa, timjamia, minttua ja persiljaa. Maukkaita olivat ahvenfileiden kanssa.



Juhlistin lounasta vielä lasillisella ranskalaista Alsacen-alueen Riesling-valkoviiniä (Riesling Lieu-Dit Muehlforst). Viini sopi mainiosti kala/kasvisruoan kanssa helteisenä päivänä, tietenkin perusjuomana oli jäävesi.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta taas tuo piirakka. Pitää toteuttaa uusiksi tuoreilla mustikoilla.
Kesäkurpitsa on hyvää samoin munakoiso,josta valmistan tänä iltana jotain.

annekatariina kirjoitti...

arleena: sinulla on niin hyviä reseptejä, ettei muuta keittokirjaa tarvitse:)

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista