lauantai 16. heinäkuuta 2011

Asuntomessutunnelmia

Piipahdin tänään ensimmäisen kerran Kokkolan Asuntomessuilla. Koska minulla on näytteilleasettajan kortti, voin käydä useampaan otteeseen katsastamassa kohteita.


Kaupunki on satsannut puistorakentamiseen alueella

Pernun taideteokset piristävät messualueen laitamilla

Ensivaikutelma oli positiivinen; kauniita ja selkeitä sisustuksia, piharatkaisut olivat mieleeni - paljon oli käytetty luonnonkiviä. Ja vaikka alue näyttää pieneltä (vain 5 hehtaaria), tuntui se kumminkin väljältä ja toimivalta; viheralueitakin oli kiitettäväksi ja oman mausteensa tuo useamman kohteen pienet rantasaunat ja alueen oma pienvenesatama.



Luonnonkivien lisäksi oli käytetty vesielementtejä ja kivikatetta.

Tämänpäiväinen suosikkini oli Anvia-koti; kahden aikuisen kaunis koti, jossa ei ollut mitään ylimääräistä. Perheen isännän urheiluharrastus näkyi kuntosalihuoneen seinässä - sisustussuunnitelija-vaimo oli maalannut Kokkolan ranta-alueen kartan yhdelle seinälle.






Useammassa kohteessa oli viherhuoneita, "kuisteja", ja pieniä kasvihuoneita. Olivat kovasti mieleeni. Toisaalta ihmettelin kohteita, joissa keittiö oli rakennettu talon toiseen kerrokseen. Kyllästyyköhän kauppakassien raahaamiseen ja kipuamiseen yläkertaan. En voisi itse kuvitellakaan tuollaista ratkaisua.



Viherhuoneessa kasvavat yrtit.

 Hiekkaveisto-kilpailu oli messualueen ulkopuolella, toivottavasti sade ei huuhtele taideteoksia heti pois.



Messuilla kannattaa käydä ja käyttää useampi tunti tutustumiseen  tai vaikkapa ostosten tekoon yritysten torilla.

3 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Heippa! Täällä uusi lukijasi. Kivaa blogia olet alkanut pitää, onnea sille, toivottaa romulyyli-riitta ja toivottaa tervetulleeksi omaan blogiinsa.

annekatariina kirjoitti...

Kiitos. Käynpäs tutustumassa blogiisi.

arleena kirjoitti...

Samasta aiheesta minäkin postasin juuri, mutta eri näkövinkkelistä. En siis asuntomessujen taloista, koska ne eivät olleet avoinna kun kävin.
Mutta muualta tulevat voivat ainakin lukea Kokkolasta taustatietoja.
Kaupunki on muuten komistunut kovasti, on niin vihreää ja hyvinhoidettua.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista