sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Taimihyllyn luona

Käytän ruoanlaitossa paljon timjamia mausteena. Olen ostanut kaupasta timjamiruukkuja ja istuttanut ne heti ruukkuineen päivineen isompaan ruukkuun. Viikon ajan olen parhaimmillani saanut sen kasvamaan, mutta sitten ei enää tapahdukaan mitään. Heitän pois. Mikähän niksi siinä olisi. Samoin olen kylvänyt siemenestä ja hyvin ovat itäneet. Mutta sitten kun pitäisi siirtää joko pihalle penkkiin tai isompaan ruukkuun, niin lopputulos on masentava. Mutta yhä vaan kokeilen, istutan ja kylvän.

Tässä viikon vanha ruukkutimjami, josta on jo leikattu versot ruokiin (viimeksi tänään maustoin lammaspaistin tuoreella timjamilla), todella maukas mausteJa tässä hyvin itänyt timjami. Kaunis turpas ruukussa, kunhan saisin sen kasvamaan myös jatkossa.Taimihyllyssä kasvavat myös tomaatti, chili, samettikukat ja orvokit. Varsiselleriä kylvin yhteen ruukkuun, muttei vielä ole itämistä tapahtunut.  Pääsiäisen jälkeen kylvän lehtikaalen.

Minun pääsiäiseni menee Serbiassa suunnistusreissulla, ja toivottavasti pääsen siellä ihailemaan puutarhoja. Kevät lienee vähän pidemmällä.

Nyt ulkona sataa vuorotellen vettä ja räntää. Tulppaanit nostavat päätään ja narsisseistakin näkyy jo pieniä piippoja. Jouluruusu on innostunut kukkimaan ulkona, se ei koskaan sisällä menestynytkään.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Pitkällä ovat jo puutarhasi kukat. Timjamo on kyllä vaikea kasvatettava, minulla se kuivuu ruukussa.
Mukavaa Serbian matkaa.
Saan alkavalla viikolla kankaani valmiiksi. Laitan Marjatalle sähköpostia, että voi pyhien jälkeen tulla kutomaan.

MaaritKoo kirjoitti...

Timjami on ihan kiva mauste.

Blogissani on sinulle haaste.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista