sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Fenkolikeitto

Keitot kuuluvat ruokarepertuaariini joka viikko. Nyt oli harvemmin käyttämäni fenkolin vuoro. Tässä ohje keittoon:

Fenkolikeitto



Fenkoli paloitellaan ja keitetään kypsäksi hieman suolalla maustetussa vedessä. Lisäsin myös kuivattamiani yrttejä; meiramia ja oreganoa. Kypsyneet fenkolit soseutetaan sauvasekottimella. Lisätään 100 g tuorejuustoa ja suurustetaan hieman Maizenalla. Lopuksi murensin joukkoon kuivattua lehtikaalta, kiehautin kevyesti vielä.

Valmiin keiton pinnalle lorautin tilkan oliiviöljyä.

Maistui hyvin nokkossämpylöiden kanssa.



Ja mitä kuuluu uudenvuodenpäätöksilleni:
Jämälangat olen pian kutonut loppuun - Etiopian nuttu puikoilla. Tunnustan että ostin yhden kerän vauvalankaa, kun aloittamaani nuttuun ei riittänytkään lanka. Mutta ostamani langan kulutin loppuun kutomalla myös myssyn. Nämä viimeisimmät kutomukseni ovat menossa hyväntekeväisyyteen - josko seurakunnan diakoniatyö löytäisi tarvitsijoita, niin ja etiopian nuttu nimensä mukaisesti projektin osoitteeseen..



Karkkilakko on pitänyt nyt jo pian kolme kuukautta, yhtään ei ole ollut vieroitusoireita, ja jatkan edelleen. Tämän jälkeen on helppo olla "kohtuunautiskelija", kun ilmankin pärjää.

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista