keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kudontaa kasettinauhoista

Ulkona paistaa aurinko ja kevät tekee tuloaan. Minulle napsahti vuoro TaitoTalossa ja aloitin kankaan kudonnan. Tämä on ensimmäinen kerta eläissäni, kun ihan itse teen jotakin kangaspuilla. Onneksi on hyvät neuvojat, ja loimi oli luotu valmiiksi puille.

Havaintoja aloittelijan silmin. Kudontaan pitää keskittyä ja sulkea pois kaikki ulkopuolinen häly. Vaikka on vain kuuden polkimen järjestys muistettavana, niin heti kun joku tulee juttelemaan, otteeni herpaantuu ja enpäs muistakaan polkaisinko viimeksi kakkosta vai kolmosta, vai oliko se nelonen...Neuvoja sanoi, että aloitin vaikeimman kautta, kun heti otin pukukankaan kudottavaksi. Helpompaa olisi tietysti ollut matonkudonta, siinähän loimikin on paksumpaa. Nyt sekä loimi että välikude ovat ohutta puuvillalankaa, ja arvatenkin loimi katkeilee silloin tällöin, kun puola tökkää siihen.

Kasettinauhoissakin on suuria värieroja, vaikka ne ovat pääsääntöisesti ruskeita, mutta eri sävyjä.... Seuraava kangas voisikin olla tasalaatuisempaa.



Olisi kannattanut tarkemmin katsoa nuo kasettinauhojen värit etukäteen. Neuvoksi muille työhön ryhtyville.

Kolmena päivänä olen käynyt kutomassa, käsi kipeänä ja kangasta noin metri puilla. Projekti jatkuu. Tähän kutomiseen  jää koukkuun.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Hyvinhän sinulla on edennyt ja kangas näyttää tasaiselta

aimarii kirjoitti...

Oivallus melkoinen! Ajattehan, jos kutomuksesi alkaisi soimaan?

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista