tiistai 30. joulukuuta 2014

Poroa kinkun jälkeen

Vaikka ostin "vain" viiden kilon joulukinkun, siihen miltei jo kyllästyi. Keitin lopuista siivuista peruna-kinkku-keiton. Viikonloppuna valmistin poroa. Hankin syksyllä isomman erän pronlihaa pakkaseen. En ole aikaisemmin kovin usein ostanut poroa, mutta nyt sitä tulee käytettyä. Otin sulaamaan luutonta lapaa. Annoin lihan sulaa jääkaapissa yhden vuorokauden ja ennen valmistusta liha sai vielä olla leikkuulaudalla tunnin huoneen lämmössä. Leikkasin lihan isohkoihin paloihin, maustoin palat suolalla, pippurilla ja kuivatuilla yrteillä (timjamia. rosmarinia ja salviaa)
Ruskistin palat kuumalla pannulla  (voissa) ja laitoin sen jälkeen Tagine-pataan. Huuhtelin pannun vielä ja kaadoin "lihaliemen" pataan lihojen päälle. Ruskistin joukkoon myös keltasipulia. Taginessa hiljaisella lämmöllä lihat muhivat noin kaksi tuntia ja oli mureaa ja hyvää. Tagine-pata on parhaimpia tekemiäni ostoksia.Tänä jouluna joulukuusessai on ainoastaan itsetehtyjä koristeita. Sain sopivan pienen kuusen sisareni metsästä, kynttilöitä en tällä kertaa laittanut lainkaan.
Joulun aikaan olen hiihtänyt, suunnistanut ja ulkoillut koiran kanssa. Nyt ilma näyttää lauhtuneen ja vettä sataa. Toivottavasti lumet pysyvät.

Aattoillan räiskettä odottelemme koiran kanssa pelonsekaisin tuntein.

Hyvää Uutta Vuotta!

1 kommentti:

aimarii kirjoitti...

Minulla on joskus ollut myös kuusi, jossa omatekemät olkikoristeet, eikä kynttilöitä. Nyt on vain ulkona kuusi ja kynttilät.
Eilinen puoliyö ja vuoden vaihtuminen menivät minulta salaa, menin ajoissa nukkumaan.
Sielläkin sataa vettä, niinkö? Minulla on hiihtokelit, mutta en ole vielä ottanut suksia esille, ehkä huomenna tai ylihuomenna.
Liikunnallista tätä vuotta 2015 sinulle.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista