keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Kermainen lehtikaalikeitto

Lehtikaalia kasvaa vielä kasvimaalla. Mietin kasvaakohan samoista taimista keväälläkin. Lunta ei valitettavasti ole ja maakin vain hiukan jäässä. On noita pieniä kaalenlehtiä muutama poimitavaksi seuraavaankin ruokaan. Saa luntakin tulla, mielellään kaivelisin lehtikaalia lumen alta.


Riivin kaalista keskiruodon pois ja huuhtelin juoksevan veden alla. Valion sivuilta löytyi resepti, jota vähän muuntelin.

Lehtikaalikeitto


1 sipuli
noin 1/2 l lehtikaalia
2 dl ruokakermaa
1/2 l vettä
2 rkl voita
oreganoa, salviaa (kuivattua)
suolaa ja pippuria
2 tl maizenaa

Laita voi kattiaan ja lisää sinne pilkotut sipulit, saavat muhia pari minuuttia. Lisää lehtikaalet ja kuivatut yrtit, saa edelleen muhia pari minuuttia. Lisää vesi ja keitä noin 15 min. Soseuta sauvasekottimella ja lisää kerma. Lopuksi vielä maizena, anna kiehahtaa hetki. Viimeistellään suolalla ja pippurilla maun mukaan.

Tarjoilin keiton keitettyjen kananmunien ja paahdetun ruisleivän kanssa.

(Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty Valion 3 yrtin kermaa, eikä lainkaan maizenaa)

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista