Riivin kaalista keskiruodon pois ja huuhtelin juoksevan veden alla. Valion sivuilta löytyi resepti, jota vähän muuntelin.
Lehtikaalikeitto
1 sipuli
noin 1/2 l lehtikaalia
2 dl ruokakermaa
1/2 l vettä
2 rkl voita
oreganoa, salviaa (kuivattua)
suolaa ja pippuria
2 tl maizenaa
Laita voi kattiaan ja lisää sinne pilkotut sipulit, saavat muhia pari minuuttia. Lisää lehtikaalet ja kuivatut yrtit, saa edelleen muhia pari minuuttia. Lisää vesi ja keitä noin 15 min. Soseuta sauvasekottimella ja lisää kerma. Lopuksi vielä maizena, anna kiehahtaa hetki. Viimeistellään suolalla ja pippurilla maun mukaan.
Tarjoilin keiton keitettyjen kananmunien ja paahdetun ruisleivän kanssa.
(Alkuperäisessä reseptissä oli käytetty Valion 3 yrtin kermaa, eikä lainkaan maizenaa)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti