torstai 12. huhtikuuta 2012

Taimia nettikaupasta

Tänään satoi vettä, jospa tuo lumi vihdoin sulaisi pois. Otin krookuksista kuvan nyt vasta iltapäivällä ja niinpä ovat ehtineet jo pistää kukkansa kiinni. Kukkia nousee pintaan joka päivä lisää.



Sain paketin ja tilaamani taimet puutarha.com-nettikaupasta. Aivan uusi tuttavuus minulle, ihmettelinkin kuinka elävät taimet saadaan postitetuksi niin, että ovat elinvoimaisia vielä perillä. Hyvin näyttää onnistuneen. Ensimmäisessä lähetyksessä tuli 5 kappaletta stevian taimia ja 3 kpl miljoonakelloja. Myöhemmin tulee vielä kurjenmiekka, ritarinkannus ja timjami. Todella vaivatonta taimien ostoa. Nyt vaan odotan että ne kasvaisivat ja saisin istuttaa myöhemmin ulos. Tuskin maltan odottaa toukokuun loppua. Toivottavasti en tapa noita pikkutaimia.

Stevia on minulle aivan uusi kasvi. Kodin Kukat -esitteen mukaan sitä ovat Guarani-intiaanit käyttäneet makeuttamaan tee- ja lääkejuomia sekä mm. vatsavaivoihin ja haavojen hoitoon. Euroopan unioni on vuoden 2011 lopulla hyväksynyt steviaglygosidit elintarvikkeissa käytettäviksi makeutusaineiksi. Stevia pitäisi olla makeampaa kuin sokeri ja sitä voi sokerin korvikkeena käyttää leivonnaisissa ja jälkiruuissa.

Taimet oli nätisti pakattuina muovirasioihin.


Tästä pitäisi kasvaa rehevä Stevia.

Miljoonakello Spring, samassa taimessa sinisiä, valkoisia ja punaisia kukkia.






1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Tuohan on mukava tapa ostaa kotiin suoraan postitse.
Kukat kasvavat nopeasti ja tuottavat kukat jo ensimmäisenä kesänä.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista