keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Ruokaa tähteistä..

tai ainakin melkein...
Viikonlopun jäljiltä oli jääkaapissa vielä perunamuusia ja parsakaalen "runko". Muistin jostakin kokkiohjelmasta, että parsakaalen varresta saa hyvän kasvisliemen. Niinpä pilkoin varren suolalla maustettuun veteen, keitin niitä hetken ja lisäsin kuivattuja, liotettuja suppilovahveroita joukkoon. Loppuvaiheessa soseutin sauvasekoittimella (jätin vähän "karkeaksi") ja lisäsin lopuksi Koskenlaskijaa, kermaa ja maizena-suurusta.


Rieskan leivoin Johannan ohjeen mukaisesti; 3 dl perunamuusia, 1 muna, vähän sulatettua voita, n. 3 dl vehnäjauhoja ja ripaus suolaa. Paistoin leipäset uusissa 275 asteessa 8 minuuttia. Tästä ei perunarieska parane!

Leivinpaperi kannattais jättää pois uunipelliltä. Minulla palovaroitin alkoi piipata, kun tietenkin tuo paperi noin kuumassa lämpötilassa vähän kärähti.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Noita perunarieskoja pitääkin leipoa. Ovat suussasulavia.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista