Lähimetsässä on tehty metsätöitä ja siellä oli paljon kuusen oksia maassa. Keräsin niitä ovikranssia varten. Tästä ja muistakin askarteluistani tuonnempana.
Viikonloppuostoksilla mietin kaupassa, ostanko norjalaista merilohta vai suomalaista kirjolohta. Merilohella on ollut pitkä matka, mutta silti päädyin siihen. Enkä pettynyt. Valmistin lohen uunipannulla; pinnalle vain suolaa ja pippuria, kun lohi oli melkein kypsää kaadoin päälle ruokakermaa. Lisäksi valmistin uunissa lohkottuja juureksia: lanttua ja punajuurta. Lanttu- ja punajuurilohkojen päälle ripottelin suolaa ja valutin vähän hunajaa lisäksi pilkoin joukkoon sipulin ja yhden valkosipulin kynnen. Lopuksi vielä oman puutarhan kuivattua timjamia ja meiramia. Pakko kehua, että tämä oli hyvää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti