lauantai 29. lokakuuta 2011

Sloveniaa...

Matkoilla nauttii siitä, kun saa hyvää palvelua. Sloveniassa tämä oli mahdollista; kahviloissa ja ruokapaikoissa ei tarvinnut kuin istua pöytään ja tarjoilu pelasi - säästyi tarjottimien kanssa taiteilulta. Ihmiset olivat ystävällisiä.

Ljublijanassa on yliopisto, jossa on noin 5000 opiskelijaa. Siellä opiskelu on luokkamuotoista. Kuvassa yliopiston päärakennus

Slovenian tunnetuimman runoilijan France Preseren patsas Kolmoissiltojen lähellä.Ljublijassa juostiin maraton matkani aikana. Vaikka sää oli viileä, tapahtumahetkellä 5 astetta lämmintä, juoksivat kenialaiset reittiennätyksen, kolme ensimmäistä alle 2.10.  Juoksu oli mahtavaa seurattavaa, on se helppoa kun on kunnossa. Kuvassa osa kenialaisista valmistautumassa starttiin, keskellä oranssipaidassa voittaja Too.


Ljublijanasta noin tunnin ajomatkan päässä on Bled-järvi ja pieni kylä. Järven rantamilla on jyrkkä kalliovuori, 100 m:n korkeudessa järven pinnasta on Bledin linna. Siellä on pieni kappeli ja museo. Keskellä järveä on saari kirkkoineen. Järvellä pidetään myöskin kansainvälisiä soutukilpailuja. Kaukana tästä paikasta ei ole Planican lentomäki.


Ljublijanassa pienestä koostaan huolimatta oli monta toria ja niillä myytiin vielä orvokintaimia ja muita kesäkukkia. Runsaasti oli myöskin kuivakukka-asetelmia.


2 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Mahtavia kuvia!!

arleena kirjoitti...

Komeita maisemia ja vuoren rinteillä kuin satulinnoja.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista