sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Tuoksuva lammaspata

Tein tänään Kotona-blogin innoittamana lammaspataa. Marketissa oli vain pakastettuna karitsan lihaa, sitä missä on myös luuta. Jouduin ostamaan reilun puolentoista kilon palan. Mutta ei hätää, siitä syntyi tuoksuvaa lammaspataa ja lopun lihan kypsensin paistopussissa. Senkin takia jouduin turvautumaan kahteen keitokseen, koska minulla ei ole lihakirvestä, jolla olisin saanut luun pienityksi. (tämä on sitä marketissa asioimisen varjopuolia)


Muuntelin vähän alkuperäistä reseptiä. Vaihdoin osan perunoista lanttukuutioiksi. Käytin oman kasvimaan yrttejä; minttua, timjamia, salviaa ja persijaa. Niitä mitä on vielä jäljellä.

Maukasta oli, ja tästä riittää kahdeksi päiväksi. Pataruoka on siitä kiitollista valmistettavaa, että samalla kun ruoka kypsyi uunissa, saatoin järjestellä pihaa talvikuntoon.

2 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

Siis että on tosi makoisan näköistä!!!

arleena kirjoitti...

Tulipa siitä herkullisen näköistä. Uskon, että lanttu sopii hyvin mukaan, ensi kerralla laitan sitä myös.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista