Lipstikka on kasvanut jo pensaaksi. Pakko on ”karsia” sitä, että vieressä kasvaville maa-artisokille tulee paremmin tilaa.
Olen pariin otteeseen kuivattanut ja tehnyt lipstikkasuolaa. Nyt päätin juhannuksen kunniaksi tehdä alkuruoaksi lipstikkakeittoa:
3 dl lipstikan lehtiä silputtuna
2 sipulia
öljyä
nämä kuullotin kattilassa, lisäsin puoli litraa vettä ja mustapippuria, annoin kiehua tunnin.
100 g Aurajuustoa
2 dl ruokakermaa
ripaus suolaa
Soseutin sauvasekottimella ja lisäsin lopuksi vähän maizena-suurusta.
Keitto on hyvää |
Rauhallista ja rentouttavaa Juhannusta kaikille!
1 kommentti:
Mukavaa keskikesän juhlaa sinne kaikille.
Pitää kokeilla tuota keittoa, kunhan lipstikka vielä vähän kasvaa.
Lähetä kommentti