sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Parsaa ja bernaisekastiketta

Tänään metsälenkin jälkeen päätin tehdä vain lasagnea lounaaksi. Niinpä juhlistaakseni vappua alkuruoaksi keitin parsaa ja tein bernaisekastikkeen. En ole koskaan ennen tehnyt tuota kastiketta itse, vaan olen aina ostanut kaupasta valmiin pussikastikkeen. Kastikereseptiin hain vinkkejä netin eri resepteistä, tässä oma versioni:

noin 1 dl vettä
kokonaisia valkopippureita
puolikas sipuli
balsamicoa loraus

Keitin noista aineksista liemen. Liemen kiehuessa vatkasin kaksi keltuaista vesihauteessa ja lisäsin siihen siivilöidyn liemen edelleen voimakkaasti vatkaten. Lopuksi lisäsin vielä reilun 100 g voita ja vatkasin kunnes voi oli sulanut. Lisäsin lopuksi kuivattua rakuunaa (oman yrttitarhan viime kesän satoa)

Parsoista poistin pari senttiä ja kuorin vähän. Keitin parsat suolalla maustetussa vedessä noin 10 minuuttia. Maukasta oli, nam, nam... Pakko sanoa, että kastikkeeni oli parempaa kuin pussikastike.


1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Kuulostaa herkulliselta. Meillä myös syötiin parsaa monessa muodossa.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista