lauantai 16. huhtikuuta 2011

Tänään se alkoi

nimittäin kevät ja iltarastit. Aurinko paistoi - ihanteellinen ulkoilusää. Lähtöpaikalla vaihdettiin pitkästä aikaa tuttujen kanssa kuulumisia. Lunta on vielä metsässä, mutta suunnistajia starttaa tasaisena virtana varusteina tällä kertaa kumisaappaat ja tuulipuku.

Välineiksi riittää kompassi, Emit ja muovipussi















Hauskaa oli päästä metsään; ykkösrasti löytyi helposti. Rastilla juttelin hetken tutun kanssa. Liekö se syynä että lähdin 180 astetta väärään suuntaan ja kirmaisin kuin lehmä kevätlaitumella. Sain itseni ”kiinni karttaan”, mutta jostain syystä jatkoin kiireellä matkaa kuin mummo lumessa (sananmukaisesti). Aikani sahattuani väärässä suunnassa tajusin todella missä olin – kartta väärinpäin ja kaukana kakkosrastista. Lopulta se löytyi ja vielä siltäkin meinasin lähteä kompassisuunnalla väärään. Kolmosrastilla päätin laittaa kompassin taskuun ja keskittyä kartanlukuun. Sen jälkeen reitti menikin virheittä maaliin saakka. Aikaa 3,5 km:llä kului 55 minuuttia, mutta minähän juoksinkin paljon pidemmästi kuin muut.

































Suunnistuksessa pitää keskittyä olennaiseen – yhteen rastiväliin kerralla, eikä kannata metsässä alkaa keskustelemaan tuttujen kanssa. Viime kesänä jo  päätin, etten ala neuvoa 50+ - miehiä, heiltä saa vain kirosanat kiitokseksi ja oman suunnistuksen sekaisin. Muistaisinpa tämän tulevana rastikautena.

Karttapala Venäjän Karjalan maastosta,
mielenkiintoista suunnistusmaisemaa

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olin minäkin yrittämässä, henkeä salpas ja kumisaapas hörppäs. Mieli oli tosi innostunut - kevät on sittenkin tullut. Kirsti

arleena kirjoitti...

Niin ja jos alkaa kuuntelemaan tikan naputusta ja lintujen viserrystä, on auttamattomasti jo väärään suntaan menossa.
Suunnistus on luo9nnonläheistä urheilua, mielikin puhdistuu kuin kaupan päällisenä.

Itse suunnistin ensimmäistä ja viimeistä kertaa joskus 13-14-vuotiaana. Muistan, että löysin kaikki rastit.

annekatariina kirjoitti...

..aivan, ja koskaan ei voi sanoa varmasti, että osaan suunnistaa. Jokainen reitti on haasteellinen.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista