sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Remonttihaasteita

Voisiko kodin pintaremontti joskus sujua jouhevasti? Vastaan muutaman remontin kokemuksella, että ei. Tilaan ammattimiehen ja sovitaan, että pintojen tasoittaminen ja katon maalaus kestää kaksi päivää. Se kestää kaksi ja puoli päivää. Työn lopputuloksesta olisi vähän sanomista, mutta olkoon. Ihmettelen, eikö ammattimiehellä, jolla on oma firma, ole luonnostaan työkaluja ja perustarvikkeita työn suorittamiseen. No ei ole. Itsekään tuota hommaa ei osata tehdä, rahalla saa.

Koska seinäpintojen tasoittaja ei osaa tapetoida, tilaan uuden ammattimiehen. Osaan itsekin tapetoida ja olenkin tapetoinut viimeksi makuuhuoneen. Hyvä siitä tuli. Nyt vaan tuntui siltä että voimani eivät riitä suuren tilan tapetoimiseen. Työ käy käsien ja niskojen päälle. Ostan mahdollisimman helposti tapetoitavaa paperipohjaista vinyylitapettia. Pintaa on toki vajaan yhdeksän tapettirullan verran. Sovimme ammattimiehen kanssa, että työ kestää vajaat kaksi päivää. Enhän voi tietää kuinka monta tuntia ammattimies on työssään, koska itse en ole kotona. Työ kestää kolmatta päivää, ainakin melkein. Kattolistat ja reunojen siistiminen tehdään kolmantena päivänä. Kysyin tilatessani, voidaanko sopia kokonaisurakasta. Ammattimies sanoo, että se on yhtä kallista urakka- tai tuntityö. Suostun tähän, rahalla saa.

Odotan että ammattimies tekee työnsä loppuun huomenna tai viimeistään ylihuomenna. Vaikka on kyseessä vain olohuone-eteistilan pintaremontti, aiheuttaa se haasteita kodin toiminnoille, ja kaikki huonekalut on siirretty pois taikka peitetty muovilla.

Mutta kun kaikki on valmista, teen perusteellisen kevätsiivouksen kodissani ja nautin kevään tulosta. Käyn ostamassa itselleni kukkia, nautin pullakahvit ja ihastelen puhtaalle tuoksuvaa kotiani. Kunpa se päivä olisi pian!

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Toivotaan, että jo tänään kaikki on valmista ja saat kalusteet paikoilleen.
Olisiko urakkahinta myös nopeuttanut työtä ei olisi luisunut enää kolmannelle päivälle.
Sen tästä oppii,kannattaa kysyä mikä on ollut viimeinen toteutunut remonttikohde.
Lopussa, kun on valmista unohtuvat murheet.

annekatariina kirjoitti...

Huh. Tänään kun tulin töistä, oli kattolistat asennettu. Ihanaa. Nyt minulla on muutama päivä vapaata ja saan kaikki paikoilleen. Laskua en ole vielä saanut tapetoinnista. Katsoin nettisivuilta tekijän referenssit ja ne vaikuttivat hyviltä.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista