keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Barcelona

Barcelona, Katalonian pääkaupunki tervehtii turistia erittäin siistillä lentoasemalla. Kun astun terminaaliin, en tahdo uskoa silmiäni, kuinka siisti, avara ja kaunis lentoasema on – voin ”peilata” itseäni kiiltävällä lattialla. Täytyy sanoa, että kaunein lentoasema, jossa olen käynyt. Ehkä oma osuutensa on Barcelonassa järjestetyillä kansainvälisillä urheilutapahtumilla. On ollut aihetta siistiä ulkonäköä! Itse Barcelonan kaupunkikin on hyvin siisti, puhdas ja siellä on toinen toistaan näyttävimpiä patsaita, puistoja ja vanhoja rakennuksia. Barcelonassa on vaalittu vanhaa ja vaikka on rakennettu uutta, sopivat uudet rakennukset jopa satoja vuosia vanhojen rakennusten ympäristöön. Ainoa silmiinpistävä ”kauneusvirhe” on 144 metriä korkea lasinen toimisto-/vesitornirakennus Katalonia-aukion laidalla.

Jean Nouelin suunnittelema toimistorakennus -  vesitorni





















Placa de Espana, liikenneympyrän keskellä oleva patsas/suihkulähde























Barcelonassa saa hyvää espanjalaista ruokaa; paellaa, tapaksia, ihastuttavia leivonnaisia ynnä muuta. Hotellin aamiaisella piti hieraista silmiä notkuvan leivonnaispöydän äärellä. Tosin harvemmin syömme aamiaiseksi suklaakakkua, toscaleivoksia taikka muffinseja kaiken muun tavanomaisen aamiaisruoan lisäksi.


Paella oli maukasta

















Barcelonaa sanotaan shoppailijan paratiisiksi – no sitä se tietysti onkin monine kauppakeskuksineen, merkkivaateliikkeineen ja toreineen. Ja espanjalainen ystävällisyys näkyy ja tuntuu kaikkialla. Vaikka on vasta maaliskuu, keväinen kukkaloisto oli jo aistittavissa.





(Kellonaika blogijulkaisuissani on edelleen vääriin, en ole saanut sitä korjatuksi - pitäisi olla 20:12)

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Matka kuulosti antoisalta. Kauniita rakennuksia siellä varmaan riittää. Oliko kukkiva puu kirsikkapuu. Jakaranda se ei kai ole, siinä on lilat kukat.
Postaa lisää kaupunkinäkymiä, niitä olisi mukava katsella.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista