torstai 24. helmikuuta 2011

Nimessä nostalgiaa

Blogissani tulen kirjoittaman silloin tällöin käsitöistäni, liikuntaharrastuksestani, matkoistani, rivitalopihani puutarhasta ja ehkä vähän sisustamisesta. En vielä tiedä, kuinka aikani riittää kirjoittamiseen. Jää nähtäväksi. 

Oppikouluvuosina 1960-luvun voimistelutunneilla (silloin liikuntatunneista käytettiin tuota nimeä) harrastettiin monenlaista liikuntaa; voimistelua, yleisurheilua, juoksua, suunnistusta, pesäpalloa, hiihtoa ja kansantansseja,  meilläpäin silloin tytöt eivät harrastaneet jalkapalloa eikä jääkiekkoa ja maaseudulla ei ollut keila-, uima- eikä palloiluhalleja.

Voimistelutunnilla opettaja kutsui meidät tamburiinin säestyksellä saliin ja siitä se alkoi – ensin lämmittely ....  vaihtoaskel hyppy, juoksua, vaihtoaskel hyppy, eteen, taakse.... Ryhti oli tärkeää ja liikkeet piti tehdä perusteellisesti. Vaikka olenkin ollut aina liikunnallinen, eivät voimistelutunnit tuntuneet silloin mitenkään mukavilta – oliko vain nuoren kapinaa. Jälkeenpäin ajateltuna niistä tunneista on jäänyt hyvä pohja, mistä ponnistaa. Aika kultaa muistot.

Siinä lyhyt perustelu, miksi blogini nimi on Vaihtoaskel hyppy. Vaihto- ja hyppyaskelin tämä elämäkin menee eteenpäin, joskus myös taaksepäin. Tämä blogin perustaminenkin tuntuu olevan melkoista hyppelyä.

Blogissani en palaa enää entisajan voimistelutunteihin.

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista