Tässä Nokkoskeiton ainekset
Pakastettua nokkosta noin 2 dl
Vettä
Kasvisliemikuutio
Viola sulatejuustoa (kaapissa oli puoli pakettia valkosipulijuustoa)
Koskenlaskijajuustoa muutama nokare
Kermaa
Perunajauhosuurusta
Suolaa
Keitin nokkosia muutaman minuutin ja lisäsin juustot - edelleen keitin kunnes juustot olivat sulaneet. Soseutin sauvasekoittimella. Lopuksi lisäsin hieman perunajauhosuurusta ja kerman - kiehautin vielä. Otin kattilan liedeltä ja lisäsin suolaa. Kaveriksi keitin kananmunia.
Hyvää oli, sanoisin että parempaa kuin pinaattikeitto.
Timjamin kasvatus on minulla kompastuskivi. En saa timjamia kasvamaan siemenistä, eikä valmiit taimetkaan menesty puutarhassani. Jos jollakulla lukijalla on hyviä vinkkejä, otan mielelläni vastaan. Vaihdoin timjamin alut saviruukkuun, jospa se auttaisi.
Kastellessa pienet hennot taimet lakoavat.
Sain ikkunanpesu-urakan valmiiksi. Meidän katua tosin kaupunki ei vielä ole putsannut, taitaa tulla uusi pesu ulkopuolelta. Puhtaiden ikkunoiden kunniaksi vaihdoin vanhat pitsiverhot keittiöön. Äitini virkkaama verhokappa.
1 kommentti:
Sievä tuo verhokappa. Äiti oli taitava virkkaaja.
Lähetä kommentti