perjantai 15. huhtikuuta 2016

Nokkoskeitto

Lähestyvän uuden nokkossadon innoittamana tein pakastamastani nokkosesta keittoa. Täytyyhän viime kesän satoa kuluttaa loppuun - vielä riittää. Kuten aina teen keitot näppituntumalla.

Tässä Nokkoskeiton ainekset


Pakastettua nokkosta noin 2 dl
Vettä
Kasvisliemikuutio
Viola sulatejuustoa (kaapissa oli puoli pakettia valkosipulijuustoa)
Koskenlaskijajuustoa muutama nokare
Kermaa
Perunajauhosuurusta
Suolaa

Keitin nokkosia muutaman minuutin ja lisäsin juustot - edelleen keitin kunnes juustot olivat sulaneet. Soseutin sauvasekoittimella.  Lopuksi lisäsin hieman perunajauhosuurusta ja kerman - kiehautin vielä. Otin kattilan liedeltä ja lisäsin suolaa.  Kaveriksi keitin kananmunia.

Hyvää oli, sanoisin että parempaa kuin pinaattikeitto.



Timjamin kasvatus on minulla kompastuskivi. En saa timjamia kasvamaan  siemenistä, eikä valmiit taimetkaan menesty puutarhassani. Jos jollakulla lukijalla on hyviä vinkkejä, otan mielelläni vastaan. Vaihdoin timjamin alut saviruukkuun, jospa se auttaisi.

Kastellessa pienet hennot taimet lakoavat.



Sain ikkunanpesu-urakan valmiiksi. Meidän katua tosin kaupunki ei vielä ole putsannut, taitaa tulla uusi pesu ulkopuolelta. Puhtaiden ikkunoiden kunniaksi vaihdoin vanhat pitsiverhot keittiöön. Äitini virkkaama verhokappa.


1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Sievä tuo verhokappa. Äiti oli taitava virkkaaja.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista