keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Budapest - siltoja ja palatseja

Budapest on kaunis kaupunki myös syksyllä. Kymmenen siltaa halki Tonavan, ja toinen toistaan kauniimpia. Paljon puistoja, patsaita ja palatseja. Katukuvassa ei näkynyt se, että Unkarissa keskipalkka on noin 800 euroa netto, kuulemma tärkeimmät henkilöt kuten jalkapalloilijat ja lääkärit tienaavat tuon tuplasti. Elintarvikkeet olivat halpoja, mutta muuten en tutustunut kauppojen hintahaitariin. Olinhan suunnistusmatkalla.

Sprinttisuunnistus Buda-linnan kaduilla ja sokkeloissa oli mielenkiintoista ja antoisaa. Selvitin radan kolmanneksi nopeimpana sarjassani. Siis onnistuin hyvin kovista haasteista huolimatta.


Metsäsuunnistus meinasi muodostua pohjalaistytölle ylitsepääsemättömäksi haasteeksi - korkeat mäet - miltei vuoret - tuottivat eka päivänä vähän hankaluuksia. Mutta kun niitä yhden harjoittelun jälkeen oppi lukemaan, nimittäin korkeuskäyriä kartalta, niin johan suunnistus oli nautittavaa ja onnistumisiakin tuli. Hauska kokemus. Hyvin järjestetyt suunnistuskisat, osanottajia paljon ja aurinkoinen sää suosi marraskuisena viikonloppuna.

Kukkia vielä metsässä

Gellertin kukkulalta oli upea näköala, sumu haittasi näkyvyyttä.

Auringonlaskua neljän aikaan, harjoitusmaaston kukkulalla.

Patsas Gellertissä.


Aina matkan aikana valmistuu edes yhdet sukat. Tässä valmiit Olga-sukat.


1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Onnea menestyksestä suunnistuksessa.
Budapest on todellakin kaunis kaupunki, siellä on paljon historiaa ja nähtävää.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista