torstai 1. lokakuuta 2015

Nyhjää tyhjästä - vai miten se meni

Sopii minun tämänpäiväiseen kokkaukseen. Kävin kaupassa  ostamassa koiralle ja linnuille ruokaa, mutta päätin etten käy ruokakaupassa. Koiralleni pitää ostaa viljatonta ruokaa, siksi ruoka hankitaan erikoiskaupasta.  Kotiin tultua katsastin kaappien raaka-aineet, ainahan jotakin löytyy.

Käytin kotipuutarhan antimista lehtikaalta, palsternakkaa ja varsiselleriä. Ja tästähän syntyi maukas keitto.

Sosekeitto


Lehtikaalia
2 palsternakkaa
2 varsisellerin vartta
vettä
suolaa
Nämä keitetään kypsiksi ja soseutetaan sauvasekoittimella

Lisätään (kaapista löytyi)
100 g Viola valkosipulituorejuustoa
vajaa dl kermaa
suurustamiseen 2 tl maizenaa

Keiton kanssa tarjosin tuoreita sämpylöitä, joiden taikinaan myöskin käytin niitä jauhoja joita sattui olemaan kaapissa.

Moniviljasämpylät


noin 3 dl laktoositonta maitoa
1 ps kuivahiivaa
suolaa
siirappia
kuivattua lehtikaalta ja nokkosta
Vehnäleseitä
Spelttijauhoja
Ohrajauhoja
Vehnäjauhoja

Taikinasta tein melko löysää ja kohotuksen jälkeen leikkasin taikinapötköt pellille. Voiteluun kananmunaa ja pinnalle sesaminsiemeniä.




Sisälle siirretyt chilipaprikat alkavat muuttua punaisiksi, siitä olen iloinen. Kohta saan ne kuivattaviksi.

1 kommentti:

MaaritKoo kirjoitti...

Chilipaprikahan on kasvanut komeasti.
Olen sosekeittojen ystävä, mahdollisuuksia eri versioihin on lähes rajattomasti.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista