tiistai 25. marraskuuta 2014

Fetapasteijat

Tämänpäivän Keskipohjanmaa-lehdessä oli hyvä juttu gluteenittomasta leivonnasta, jutussa oli Marttojen ohjeistusta. Ja samaisen jutun  yhteydessä oli fetapasteijan ohje jota oli pakko heti kokeilla hieman mukaellen.

Fetapasteijat (annoksesta tuli 30 pasteijaa)


Taikina:

200 g tuorejuustoa, käytin Philadelphian valkosipuli-yrttijuustoa
200 g voita
4 dl vehnäjauhoja (ohjeessa käytettiin gluteenittomia)
1/2 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta

Aineet sekoitetaan keskenään ja annetaan taikinan tekeytyä jääkaapissa puoli tuntia.

Täyte:

100 g fetajuustoa
1/2  paprikaa (minulla oli oranssi)
1 tl oreganoa
1 valkosipulin kynsi
6 etikkasäilöttyä pihlajanmarjaa /pihlajamarjakapriksia
(ohjeessa oli 6 mustaa oliivia)

Pilkotaan täytteen ainekset pieniksi.

Kaulitaan takikina ja otetaan pyöreitä kakkusia, täytettä keskelle ja taitetaan pasteijat yhteen. Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle sesaminsiemeniä. Paisto 200 asteessa 12 minuuttia.




Näiden maku on todella hyvä, luulen että teen näitä toistekin.

Ei kommentteja:

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista