Leikataan sopiviin paloihin, voi myös pakastaa. |
Tarvitaan:
4 dl vettä
130 g voita
2 2/3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 1/2 tl suolaa
6 munaa (isoja)
Oliivitäyte:
1 tlk maitorahkaa
1 prk ranskankermaa
2 dl viipaloituja mustia oliiveja
1 punainen paprika
2 rkl kapriksia
1 nippu ruohosipulia
Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot kerralla samalla hyvin vatkaten. Siirrä kattila takaisin liedelle. Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja laita taikina siihen. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia uuninluukkua avaamatta. Sekoita täyte ja levitä pohjan päälle. Kääri rullalle ja anna maustua.
Täytteen voi valita maun mukaan.
Kurssin saldo, kuvakulmaa oli vaikea valita |
Valkosuklaajuustokakku tehtiin kääretorttupohjalla, oli hyvä ja ei niin rasvainen kuin kekseillä ja voilla.
1 kommentti:
Sinähän olet ollut ehtiväinen.
Meille saa tulla oppeja hyödyntämään.
Lähetä kommentti