lauantai 16. helmikuuta 2013

Tuulihatturulla

Kävin Marttojen järjestämällä kurssilla Kevään juhlat. Meitä oli viisitoista oppilasta ja teimme kinuskikakun, valkosuklaajuustokakun, lohirullia, fetapiiraat ja tuulihatturullan. Minun ryhmälläni oli tehtävänä tuulihatturulla. Olen tehnyt tuulihattuja, mutten koskaan rullaa. Tämä oli niin hyvää, että on pakko jakaa muillekin.

Leikataan sopiviin paloihin, voi myös pakastaa.


Tarvitaan:
4 dl vettä
130 g voita
2 2/3 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 1/2 tl suolaa
6 munaa (isoja)
Oliivitäyte:
1 tlk maitorahkaa
1 prk ranskankermaa
2 dl viipaloituja mustia oliiveja
1 punainen paprika
2 rkl kapriksia
1 nippu ruohosipulia

Kiehauta vesi ja voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää jauhot kerralla samalla hyvin vatkaten. Siirrä kattila takaisin liedelle. Sekoita taikinaa, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Anna seoksen jäähtyä. Lisää munat yksitellen sähkövatkaimella sekoittaen. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja laita taikina siihen. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia uuninluukkua avaamatta. Sekoita täyte ja levitä pohjan päälle. Kääri rullalle ja anna maustua.

Täytteen voi valita maun mukaan.

Kurssin saldo, kuvakulmaa oli vaikea valita

Valkosuklaajuustokakku tehtiin kääretorttupohjalla, oli hyvä ja ei niin rasvainen kuin kekseillä ja voilla.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Sinähän olet ollut ehtiväinen.
Meille saa tulla oppeja hyödyntämään.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista