sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Laskiaissunnuntaina

Päiväni laskiaissunnuntain luonteeseen sopien alkoi hiihtolenkillä, menomatka oli umpihankihiihtoa. Latukone ei ollut ehtinyt vielä maastoon ja niinpä avasin öisen lumisateen jäljiltä latu-uraa myöhemmin tulleille. Pakkasta vain vähän, niin mikäs oli hiihdellessä.

Päivällä lähdin koiran kanssa lenkille ja tarkoitus oli ottaa kuvia kapunginsalmen sorsista. Koira ei ollut samaa mieltä ja riuhtaisi minut eteenpäin niin, että kamera tippui lumihankeen ja linssi kastui. Kuvista tuli sitten mitä tuli. Koira ei välittänyt sorsista yhtään mitään.Valmistin ruoaksi uusi-seelantilaista lampaanpaistia, siitä tuli niin hyvää, että olisin halunut ottaa kuvan tänne. Mutta epäonnekseni huomasin, että kameran linssissä oli vielä yksi vesipisara ja kuvat eivät onnistuneet.

Maustoin lihan suolalla, valkosipulilla, pippurilla ja oman puutarhan kuivatuilla yrteillä  - mintulla ja salvialla. Haudutin lihaa uunissa paistopussissa yli kolme tuntia 150 asteen lämpötilassa. Olin yllättynyt kuinka mureaa ja hyvää tuli. Lihan kanssa tarjosin paistettuja ja haudutettuja juureksia; lanttua, porkkanaa, palsternakkaa ja mausteena yksi chili suolan/sokerin lisäksi.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Sorsia pitääkin mennä katselemaan.
Onneksi ei ole kova pakkanen niin tarkenevat.
Lammaspata kuulostaa hyvältä.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista