torstai 19. heinäkuuta 2012

Taide-elämyksiä

Tänään vierailin Vetelin Taidekartanossa. Perhonjokilaakson harrastelija- ja ammattitaiteilijoiden töiden lisäksi esillä on myös Lestijokilaakson taiteilijoiden töitä sekä kutsutaiteilijana  perholaissyntyinen Marita Liulia. Monenlaisilla tekniikoilla tehtyjä teoksia; maalauksia, grafiikoita, akvarelleja, veistoksia, keramiikkaa sekä betoni- ja kipsipatsaita… Näyttäviä, herkkiä ja puhuttelevia  teoksia. Täytyy ihailla taiteilijoiden luomisvoimaa.





Vanhaa Veteliä -näyttelytiloissa oli mestaripelimanni Voitto Isosaaren tekemiä kanteleita hirvensarvista.



Taideteosten lisäksi Taidekartanossa voi katsoa kaustislaissyntyisen Anna Nykyrin ohjaaman lyhytelokuvan Viisi fragmenttia empatian luonteesta. Elokuva  palkittiin parhaana lyhtyelokuvana Toronton Hot Docs –dokumenttielokuvafestivaaleilla tänä vuonna.
Aikaisemmin  kävin myös graafikko Esa Riipan näyttelyssä Ullavassa, Vionojan  taiteilijakodissa. Kodin pihapiiri on hyvin idyllinen kauniine vanhoine rakennuksineen.

Saksan matkallani kiinnitin huomiota runsaisiin puuveistoksiin. Oli eläinhahmoja, kelloja, puita, penkkejä, leikkivälineitä.  Kyllä saksalaisetkin osaavat.


3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Katsoin myös tuon Nykyrin lyhytelokuvan. Se oli koskettavaa katsottavaa.

Riitta Sinikka kirjoitti...

Ihan mahtavia teoksia!

unikkomamma kirjoitti...

Mukava blogi Sinulla! Keski -Pohjanmaalla on kyllä tänä kesänäkin ollut monenlaista mielenkiintoista vierailukohdetta -vielä Taidekartano käymättä, vaikka se ihan tässä lähellä onkin. Vionojan pihapiirissä on jo tullut käytyä. Hyvää kesää:)

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista