tiistai 17. heinäkuuta 2012

Siivousta


Aloitin siivouksen vaatehuoneesta ja jatkoin kaikkiin komeroihin ja keittiön kaappeihin. Roskaa tuli monta muovikassillista. Vähentääkseni taloyhtiön jätteiden määrää vein yhden kuorman hyötykäyttöasemalle, joka on Kokkolassa erinomainen - maksutta voi viedä sinne käyttökelvottomia tavaroita. Huomenna vien vielä kirpputorille muutaman vaatekappaleen, rullaverhon ym. Miksi tuleekin säilytettyä tavaroita, joita ei enää tarvitse tai jotka ovat jo kulahtaneet käyttökelvottomiksi. Keittiössä jouduin heittämään pari  kassillista kuivaelintarvikkeita roskiin, parasta ennen päivä oli vuosina 2007, 2009. Ihmeellistä  hamstrausta…. Nytpähän tiedän tarkalleen, mitä on missäkin kaapissa. Lupasin itselleni, etten hanki enää tarpeettomasti tavaraa ostamisen ilosta.  Olen tyytyväinen päivän aherrukseen    -    jatkuu huomenna. Siitäkin huolimatta, että aurinko paistaa.

Olen hankkinut uuden tietokoneen ja vielä on kuvien siirtäminen/muokkaaminen  hakusessa, eikä nämä uudet ohjelmaversiotkaan ole oikein hallussa. Tämän blogitekstin kirjoittaminenkin on vaivalloista.  Ihmeellisesti kone on nopeampi kuin minä! Otin kuvan päivän lounaasta. 

Uunista nostettuna.

Tein kaalilaatikkoa, johon käytin
400 g jauhelihaa
sipulia
kaalta noin 600 g
1,5  dl puuroriisiä keitettynä
siirappia
suolaa
mustapippuria, rosmariinia, timjamia
kasvislientä
Ruskistin jauhelihan ja sipulin, maustoin. Kaalet pehmensin toisella  pannulla tilkassa öljyä ja lisäsin siihen pari ruokalusikallista siirappia. Lopuksi sekoitin kaikki aineksen keskenään, vuokaan kaadoin lopuksi kasvislientä noin 2 dl. Pakasteesta löytyy vielä puolukoita, survoin puolukat lisäten vähän sokeria ja kuivattua steviaa. Hyvää oli ja maistui siivouksen keskellä. 

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Minun siivousurakkani päättyi jo viikonvaihteessa. Pikkukassillinen vaatteita tuli vietäväksi Yhteiskrisilliseen.
Kaalilaatikko on niin hyvää, pitääpä tehdä sitä joku päivä.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista