tiistai 12. kesäkuuta 2012

Mattorannassa

Tänään aurinkoisena kesäpäivänä päätin pestä mattoja. Kokkolassa on mainio mattolaituri, tilavat pesukaukalot ja -ritilät. Enää ei tosin olla sananmukaisesti laiturilla, vaan pesupaikka on tehty meren läheisyyteen maalle. Paikkoja on kahdessa rivissä runsaasti ja lisäksi käytössä on kaksi mattomankelia helpottamaan mattojen kuivatusta.  Kaupunki on rakentanut loistavat pesupaikat ja käyttö on ilmaista!
Linnut lauleli puissa, mereltä puhalsi tuuli ja vilvoitti hikisessä hommassa.

Kelpaa näillä paikoilla jynssätä (Kuva  leikattu YLEn arkistosta).
Aurinko ja tuuli kuivattavat mattoja, nyt en toivo sadetta.
Tapahtui lähikapassa hakiessani mäntysuopaa. Kassaneiti kysyi miesasiakkaalta, haluatteko kuitin. Tähän asiakas "ei kuittia eikä muovikasseja". Tämän jälkeen hän alkoi jutella minulle siitä, kuinka ovat vaimonsa kanssa säästäneet talon hinnan, kun kumpikaan ei tupakoi, eikä heillä osteta kaupasta muovikasseja. Hän vielä sanoi jonkun summankin (jota en muista), kuinka paljon Kokkolan kaupungin asukkaat käyttävät vuosittain muovikassien ostoon ja se summa kuulosti suurelta. Kuinka vaivatonta onkaan ottaa kangas- tms ekokassi mukaan kauppaan.

Kotiin tullessani täytyi ihan laskea excelissä miehen kertoman mukaan. Ja tosiaan: 30 vuotta tupakoimatta  - kaksi henkilöä + ostamatta jätetyt muovikassit, siitähän tuli reilusti yli sadantuhannen potti. Mies puhui asiaa!

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Se on totta, että tupakointi maksaa. Ihmettelen usein, miksi tupakoijat eivät ajattele rahaa ja terveyttään.
Meillä on kauppareissuilla omat kassit. Joskus otetaan muovikassit ihan vain roskapusseja varten.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista