Käytin kotipuutarhan antimista lehtikaalta, palsternakkaa ja varsiselleriä. Ja tästähän syntyi maukas keitto.
Sosekeitto
Lehtikaalia
2 palsternakkaa
2 varsisellerin vartta
vettä
suolaa
Nämä keitetään kypsiksi ja soseutetaan sauvasekoittimella
Lisätään (kaapista löytyi)
100 g Viola valkosipulituorejuustoa
vajaa dl kermaa
suurustamiseen 2 tl maizenaa
Keiton kanssa tarjosin tuoreita sämpylöitä, joiden taikinaan myöskin käytin niitä jauhoja joita sattui olemaan kaapissa.
Moniviljasämpylät
noin 3 dl laktoositonta maitoa
1 ps kuivahiivaa
suolaa
siirappia
kuivattua lehtikaalta ja nokkosta
Vehnäleseitä
Spelttijauhoja
Ohrajauhoja
Vehnäjauhoja
Taikinasta tein melko löysää ja kohotuksen jälkeen leikkasin taikinapötköt pellille. Voiteluun kananmunaa ja pinnalle sesaminsiemeniä.
Sisälle siirretyt chilipaprikat alkavat muuttua punaisiksi, siitä olen iloinen. Kohta saan ne kuivattaviksi.
1 kommentti:
Chilipaprikahan on kasvanut komeasti.
Olen sosekeittojen ystävä, mahdollisuuksia eri versioihin on lähes rajattomasti.
Lähetä kommentti