perjantai 20. toukokuuta 2016

Hävisin taistelun...

Nimittäin taistelun vuohenkelloja vastaan. Toissasyksynä tein mansikkamaalle täysremontin ja laitoin muovikankaan mansikantaimien väliin, siis istutin taimet uudestaan kun olin ensin levittänyt muovin. Mutta. Viime talvi oli huono mansikan talvehtimiselle ja vain muutamat mansikantaimet talvehtivat. Kaiken lisäksi vuohenkellot valtasivat mansikoiden juuret ja maa näytti vuohenkelloniityltä. Siispä tein kaiken uusiksi; poistin muovit ja käänsin maan perusteellisesti. Laitoin lavakaulukset ja istutin muutamat taimet taas uudestaan. Saas nähdä miten nyt käy. Viime kesänä sain melko hyvän sadon makeita mansikoita. Satoa odotellessa...
Tuota mainittua vuohenkelloa on joka perennapenkissä ja nurmikolla. Taistelu vuohenkellon kukistamiseksi jatkuu. Mitään myrkkyä en halua käyttää, kun meillä on koira ja sitäpaitsi kasvatan hyötykasveja puutarhassa.


Tuohon alimmaiseen lavakaulusmaahan tulee perunaa.

Tulppaaneille on myös käynyt vähän kehnosti. Minulla taitaa olla myyriä pihassa, kun on pieniä kekoja siellä täällä. Pupuja ei ole, mutta jostain syystä monet tulppaanin lehdet ovat "jyrsityn" näköisiä. Muutama kukka sentään on. Ja kullerot kukkivat kauniisti.3 kommenttia:

MaaritKoo kirjoitti...

Inhoan vuohenkelloa, sitä on kaikkialla ja vain leviää. Millään saa sitä hävitettyä.

arleena kirjoitti...

Eikö vuohenjuurelle ole mitään ns luonnonmukaista myrkytyskeinoa.

Sarin kotona kirjoitti...

Ihanat kullerot!
Minulla oli kaikki tulppaanit järsitty. Yhtään tulppaania en ehtinyt näkemään kukassa.
Mukavaa viikonloppua!

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista