sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Ei mennyt niinko Strömsössä...

...nimittäin toffeen teko. Tein netistä löytämäni ohjeen mukaan ihan keittolämpötilaa myöden. Siis keitin seosta kunnes lämpötila nousi yli 110 astetta, itseasiassa 113 asteeseen. Seoksessa oli kondensoitua maitoa, siirappia, sokeria, voita, vettä, ripaus suolaa ja vaniljauutetta. Ei vaan jähmettynyt, mutta siitä tulii hyvää kinuskia, jonka pakastin pienissä vuuissa. Syödään sitä sitten pakastettuna vaikka lusikalla:)



Tekemästäni huulirasvasta sen sijaan tuli hyvää. Levittyy hyvin huulille ja jopa maistuu hyvältä. Huulirasvan tekoon käytin kookosöljyä, kaakaovoita, mehiläisvahaa ja kaakaojauhetta.
Täytyy tehdä vielä toinen satsi. Mehiläisvahan löytäminen oli haasteellista, mutta lopulta sain sitä tilatuksi Ruohonjuuren nettikaupasta



Tekaisin vielä englantilaisen hedelmäkakun jota tuunasin suklaarouheella sekä suolaisen piirakan kylmäsavulohesta. Suolaisten piirakoiden pohja on minun mielestä parasta kun tekee itse; 100 g voita, 2,5 dl jauhoja, 1 tl leivinjauhetta ja 2 rkl vettä. Hyvää tulee noin. On tainnut vähän tärähtää tämä kuva.



Nyt on joululeivonnaiset tehty pullaa lukuunottamatta. Leivon sen huomenna.

Joulukuusen virkaa hoitaa tänä vuonna pihakuusen alimmat oksat. Elikkä kävin katkomassa pihakuusesta oksia ja laitoin ne maljakkoon. Omia virkkaamia ja huovutettuja kuusenkoristeita oksille. Ja siinä se on minun joulukuusi.



Tänä jouluna tontut ja pukit saavat jäädä varastoon odottamaan tulevaa.

Kaikenlaista uutta olen kokeillut. Aikaa on, kun en juokse kaupoissa lahjojen perässä! Ja viikkosiivouskin on jo tehty.

2 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Minulla on vasta taatelikakku leivottuna. Huomenna leivon maustekakun ja aatonaattona kääretortun. Siinäpä ne ovatkin joulun makeat.

pappilanmummo kirjoitti...

Huulirasvan tekoa olisikin kiva kokeilla.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista