Kävin aamulla sateessa poimimassa pari litraa nokkosia lähipusikoista. Jouduin perkkaamaan saaliini kotona, koska satoi koko ajan poimiessa. Huuhtelin nokkoset ensin ja sitten ryöppäsin, valutin ja puristin veden pois.
Nokkospizzan resepti
Taikina:
2,5 dl maitoa
1/2 palaa hiivaa
suolaa
oliiviölyä
vehnäjauhoja
Vaivasin taikinan hyvin ja anoin kohota hetken. Kaulin taikinan uunipellille.
Täyte:
Pilkottuja, ryöpättyjä nokkosia
puolikas punasipulia hienoksi pilkottuna
Motzarellaa paloiteltuna
Cheddarjuustoa pinnalle (raastettuna)
Paistetaan 250 asteessa noin 15 min.
Pizzasta tuli hyvää, eikä pellillisestä jäänyt mitään huomiselle päivälle, pitää tehdä uusi kierros nokkosmetsään.
2 kommenttia:
Varmasti herkullista.
Kiitos reseptistä! Menee viikonlopun aikana ehdottomasti testiin! :)
Lähetä kommentti