Muutamasta mukulasta on kasvanut komeaa vartta, lähes metrin mittaisia. Onhan siellä pieniä, uusia mukuloitakin juuripaakuissa.
Otin kolme vartta ylös ja sain pari kourallista pieniä maa-artisokkia. Tein niistä maukkaan keiton:
Maa-artisokan mukuloita kuorittuina ja kaksi perunaa. Pilkoin kaikki saman suuruisiksi. Keitin lipstikkasuolalla maustetussa vedessä ja laitoin siihen vielä yhden kasvisliemikuution. Lopuksi lisäsin kourallisen tuoreita yrttejä omasta puutarhasta: persiljaa, minttua, timjamia ja vähän oreganoa. Kypsymisen jälkeen soseutin sauvasekoittimella ja lopuksi lisäsin 2 dl kevytkermaa, kuumensin koko ajan hämmentäen. Valitettavasti tästä keitoksesta ei ole kuvaa, mutta maku oli loistava.
Jätän maa-artisokat talveksi maahan, ne joita en ehdi tehdä keitoksi.
3 kommenttia:
Onpas se vielä rehevän näköinen.
Keitto kuulosti mausteisen hyvältä.
Varmasti maukasta!!Mukavaa viikonloppua!
Arleena ja Riitta Sinikka; keitto oli maukasta, tuoreet yrtit lisäsivät makua.
Lähetä kommentti