keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Meillä sataa

Sateen tulo meillä on sekä uutinen  että erittäin toivottu. Yli kaksi viikkoa hellettä on kuivattanut maan niin, että pian ei kasva mikään. Nyt sitä vettä tulee ja kyllä olen iloinen. Pihan viime syksynä ostamani Mustilan hortensiakin aloittaa kukintansa ja onneksi saa kastelun.


Tänään aamupäivän helteessä kävin poimimassa mustikat. Ensimmäistä kertaa käytin poimuria. No perkkaamiseen meni kauemmin kuin poimimiseen, mutta toisaalta oli hyvä olla poimuri mukana siinä helteessä.



Seuraavaksi vuorossa on vadelmien poiminta. Pihan muutamasta vadelmapensaasta tulee mukavasti marjoja, joka päivä pari pientä rasiaa pakkaseen. Ja mikä parasta ei vielä ole tullut yhtään matoista marjaa vastaan. Suuremman saaliin toivossa menen vielä ensi viikolla metsään hakemaan vadelmapaikkaa.


3 kommenttia:

arleena kirjoitti...

Hyvä mustikkasadon sait.
Minä ostin eilen ämpärillisen eli 10 litraa samoilta burmalaisilta kuin viimevuonakin.
Vadelmia haluan myös sekä tarhalta että luonnosta

Tiina kirjoitti...

Sadetta saatiin viimein täälläkin, on sitä kaivattukin, joka puolella on ihan rutikuivaa ja puutarhassa kasvit nuupottavat pahasti. Mustikkametsälle tarvis kerjetä itekin, vaikka tänä vuonna ei satoa kauheesti taidakaan olla tarjolla.

Unelma kirjoitti...

Mustikoita meilläkin on vähän saatu pakkaseen, ei ole huippusatoa tänä vuonna.
Mukavaa viikonloppua ja elokuuta.

Sivun näyttöjä yhteensä

Hae tästä blogista